Електрически Mercedes EQV миниван със 100 кВтч батерия от края на 2019

Електромобили

В този блог: Нов електрически миниван показва Mercedes на автосалона в Женева.

Наречен Concept EQV, но приличащ на Viano, с изключение на някои акценти, ванът ще бъде представен в производствена версия на автосалона във Франкфурт през есента със 100 кВтч батерия и пробег 400 км.

Ето предварително обявените технически данни на EQV:

  • Батерия: 100 кВтч
  • Мощност: 150 кВт
  • Предаване: Предно
  • Макс. скорост: 160 км/ч
  • Пробег: 400 км
  • DC зареждане: 100 км за 15 мин.

В eCars често постъпват запитвания за електрически миниванове, било за доставки, за хотелски трансфери или отдаване под наем. Интересът към сегмента е голям, а автопроизводителите изостават с предлагане на електро модели от този клас. В момента предложенията са изключително оскъдни, но ето че от тази и следващата година на пазара излизат електрически миниванове.

mercedes-benz-concept-eqv-interior

Наскоро Opel обяви, че се работи по електрически Zafira, и след няколко тестови програми с електрифицирани Vito бусове, ето че Mercedes се включва със заявката EQV да влезе в производство в края на тази година.

Междувременно продължават тестовете на електрическия EQC, който обаче изостава с пазарната реализация, най-вероятно заради забавяния в доставките на батерийни клетки.

Параметрите на EQV са солидни и е време на пазара да излезе голям луксозен миниван със 100 кВтч батерия, която е нужна за по-големи и тежки возила от този тип. Търсене има, предлагането трябва да наваксва.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума