Полските ЕРП-та се обединяват за производството на местен електромобил

Електромобили

В този блог: Интересна инициатива са заформили полските ЕРП-та, със създаването на съвместна компания за разработването на електромобили за местния пазар.

Полската компания ElectroMobility Poland (EMP), съвместно предприятие на четирите държавни енергийни дружества Tauron, Enea, Energa и PGE, обяви планове за разработването на три версии на компактен електромобил за полския пазар.

Първите бройки от тези електромобили обаче се очаква да видят бял свят чак през 2022 или 2023, тъй като предстои да бъде изграден чисто нов завод, в който те ще се произвеждат.

Полската информационна агенция PAP цитира Пьотр Заремба, ръководител на ElectroMobility Полша, който обяви, че компанията е решила да създаде платформа, на която ще бъдат построени три версии на компактен електромобил от C-сегмента.

ElectroMobility Poland оценява общата си инвестиция в този проект на около 460 милиона евро.

С тази сума те планират да да построят завод и да достигнат производствен капацитет от 200,000 бройки на година през 2023, а с изпълнението на проекта ще им помага немската компания EDAG Engineering.

Това са добри новини за търсещите работа в сектора, защото новият завод ще създаде най-малко 3,000 нови работни места, а изпълнителният директор на ElectroMobility Poland също така сподели, че заводът ще се снабдява с части предимно от местни производители.

Съвместното предприятие, което бе основано през 2016 г., е част от държавната инициатива за насърчаване на електрическата мобилност в страната и според неговата пътна карта, полското правителство се цели в това по пътищата в страната да има 1 милион електромобила до края на 2025.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума