Холандец завърши три годишна обиколка с конвертиран на ток Голф

Електромобили

Покрай новите електромобили и батериите днес вмъкваме в блога една освежаваща и доста вдъхновяваща история на един електромобилен фен от Холандия.

Приключението на Wiebe Wakker започва на 15 март, 2016 г., когато потегля от Холандия със своя конвертиран VW Golf на мисия да стигне с него до Австралия.

Идеята му обаче далеч не се изчерпва с това да пропътува това разстояние за спорта, а включва също така срещи с различни хора и организации, които работят активно в сферата на електрическата мобилност.

Това, което прави историята му още по-готина е, че цялото това пътешествие е било осъществено с помощта на над 1,800 човека, които са го следвали и подкрепяли през цялото това време чрез създаденият от него специален сайт, Plug Me In.

Някои са му пращали пари, други са го приютявали да спи и да се храни при тях, трети са му давали да зареди безплатно преди да продължи към следващата си спирка и голяма част от това приключение е запечатано на видео.

За тези три години той е изминал повече от 95,000 км и е посетил над 33 страни в Европа, Близкия Изток и Индия, воден от желанието да привлече вниманието на хората към електрическата мобилност и по-устойчивият начин на живот.

Сред клиповете на неговия YouTube канал има и интервюта с хора от различни организации и разговори на теми като, хранителни отпадъци, социални предприятия, устойчива мобилност, съхранение на природата и други.

Доста голям приключенски дух се изисква, за да се впуснеш на подобно приключение и не всеки е способен да издържи на подобно предизвикателство.

Адмирации от нас за успешния завършек на пътешествието и за положените усилия за разпространението на полезна информация за един по-добър и устойчив начин на живот.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения