Maid of the Myst електрически катамарани за обиколки на Ниагарския водопад

Електромобили

Компанията Maid of the Mist, която предлага обиколки около Ниагарските водопади заменя дизеловите си лодки с електрически от тази година.

Това ще са първите електрически лодки от този тип произведени в САЩ, а тяхната работа трябва да започне в началото на септември.

Електрическите лодки в стил катамаран са проектирани от Propulsion Data Systems и ще бъдат изработени от Burger Boat Company от Manitowoc, Wiscоnsin. Те ще бъдат транспортирани до Ниагарския водопад този месец, където ще бъдат спуснати на сух док и съоръжение за поддръжка.

Новите плавателни съдове ще се възползват от технологията за нулеви емисии на АВВ, когато започнат да работят по-късно тази година.

Всяка от лодките ще бъде захранвана от двойка батерии с общ капацитет 316 кВтч, разделени равномерно между двата корпуса на катамарана. Наличието на две напълно независими енергийни системи на борда ще повиши устойчивостта на операциите.

Зареждането на брега ще отнема само седем минути, което е достатъчно време, за да могат 520-те пътници които всяка лодка побира да слязат, и да се качи нова група.

Maid of the Mist, една от най-старите туристически атракции в Северна Америка и съществува от далечната 1846 година.

Обиколките около Ниагара започват в началото на април и приключват чак през ноември, а всяка година над 1,5 милиона туристи посещават мястото.

В допълнение към интегрирането на системите за зареждане и батериите, ABB ще достави на Maid of the Mist и разпределителни табла, задвижвания и интегрирана система за управление, както и ABB Ability ™ Marine дистанционна диагностична система за дистанционно наблюдение на оборудването и предсказуема поддръжка.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения