Първата електрическа Honda ще бъде с 35,5 кВтч батерия

Електромобили

Honda леко мудно пуска парче по парче информация за своята първа масова електрическа кола и макар все още да не знаем цената на Honda e, вече поне сме наясно с батерията и приблизителния пробег на колата.

Доста нови електромобили излизат в този сегмент тази година и въпреки че са събрали над 30,000 души проявяващи интерес към колата на този етап не е ясно колко от тях са направили предварителна резервация.

Миналата седмица научихме, че Honda e ще разполага с камери вместо странични огледала, а сега вече знаем и че малкият компактен електромобил ще бъде оборудван с 35,5 кВтч батерия, която по предварителни данни ще стига за около 200 км. пробег с едно зареждане.

Батерията ще може да се зарежда на AC и DC станции, като бързото зареждане на DC станция ще пълни батерията до 80% в рамките на 30 минути. Все още няма информация и потвърждение за бордово зарядно.

Тези характеристиките са далеч от впечатляващи, особено ако тръгнем да сравняваме Honda e с Renault Zoe, чиято нова версия ще бъде представена в понеделник 17 юни, виждаме почти двойно по-голям пробег за кола с почти сходни размери.

Все още не е обявена цена за Honda e, но тя бъде над 30,000 евро, Honda със сигурност ще има доста сериозни проблеми с продажбите. 

Потенциалните собственици могат да направят резервации в Обединеното кралство, Германия, Франция и Норвегия с възстановим депозит - тези резерви започнаха през май - и потенциалните собственици на други европейски пазари все още могат да регистрират интереса си онлайн.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума