Hyundai планира производство на 46,000 броя Kona Electric в Чехия от 2020

Електромобили

В този блог: Според южнокорейското издание Business Korea, Hyundai подготвя производство на електрическия Kona от първата половина на 2020 г. в Чехия.

В момента компанията продължава да произвежда изключително търсения Kona Electric само в Южна Корея и е логично да се направят постъпки за допълнително производство предвид огромното търсене.

Публикацията в Business Korea твърди, че планът на Хюндай е да изкара 46,000 електромобила от завода в Чехия прес следващата година. Това е почти колкото квотата за тази година в Улсан - 48,000 броя.

Това ще раздвижи много пазара предвид засиленото търсене на Kona, който ще се произвежда в завода в Ношовице след инвестиция от €80 милиона. По-голямата част от средствата ще бъде инвестирана още тази година, за да бъде подготвен заводът за производство на електромобили и серийното производство да започне от първата половина на 2020.

Производството в Европа ще намали значително чакането след поръчка на Kona Electric в Европа, което в някои държави надхвърля година. Всичкото това минава през доставката на достатъчно батерии, но по тази тема няма допълнителна информация в материала на Business Korea. Засега Hyundai оборудва Kona с батерийни клетки от LG Chem, която има завод и в Полша. Най-вероятно компанията ще търси местно производство, за да постига по-ниска доставна цена. Такъв е планът за Китай - там Kona Electric ще се сглобява с батерийни клетки от местната CATL, което може да пести на Hyundai значителна сума за всеки произведен електромобил.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума