Tesla връща безплатното зареждане за нови Model S и X, но спира базовите версии

Електромобили

Компанията обяви в Twitter, че при поръчка на нов Model S или Model X, отново получаваш безплатно Supercharger зареждане. Продажбите на двата топ модела не са на желаното ниво, до голяма степен заради много по-търсения Model 3, което най-вероятно подтиква Tesla към подобни стъпки.

Преди години Елон Мъск обяви, че Supercharger зареждането ще бъде безплатно завинаги. Но компанията му винаги е казвала, че мрежата от бързи зарядни станции е предназначена за дълги пътувания.

После нещата започнаха да се развиват, много хора започнаха да злоупотребяват, като зареждат на близки до дома или офиса им Supercharger станции постоянно и дори да оставят колите си за дълго време след като са се заредили.

Това провокира Tesla да въведе ограничения, а впоследствие заплащане на зареждането и дори наказателни такси. В един момент безплатното беше премахнато въобще.

И сега, за да побутне отново продажбите на S и X, Tesla отново ги предлага с безплатно Supercharger зареждане.

Причината изглежда е в това, че от 95,200 доставени коли при последното отчитане, само 17,650 са били S и X.

Има, обаче, и друга корекция - Tesla спря да предлага версиите със стандартен пробег и на двата модела. Например, в държавата със сервизен център на компанията най-близо до нас - Австрия - цената на Model S скача от €78,500 на €87,000, а на Model X от €83,200 на €92,700. Първите цени са на въпросните версии със стандартен пробег, които вече не се предлагат.

Така че остава да видим дали безплатното Supercharger зареждане ще повиши продажбите на топ моделите, предвид горната корекция.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума