Електро екс Dacia и още нови електрички от Mahindra в Индия

Електромобили

В милиардна Индия няколко хиляди електрички са нищо, но се започва отнякъде и през октомври местната Mahindra е продала 2000 електро возила от различен тип.

Казваме Dacia, защото за нас колата на снимката е Dacia Logan във вида й до 2011 г., но в Индия това купе се предлага като Mahindra Verito. И сега вече като eVerito. Освен колата, Mahindra вече продава триколката eTreo и рикшата eAlpha. Всичките само на ток.

Техническите параметри на Mahindra eVerito бихме нарекли минималистични, обаче и очаквани предвид спецификата на индийския пазар.

  • Батерия – 21.2 кВтч
  • Мотор – 31 кВт (91 Нм)
  • Пробег – 181 км
  • Зареждане до 80% – 1 ч. 30 мин
  • Бавно зареждане – 11 ч и 30 мин

Пробег от 180 км с тази мини батерия би означавал разход 11.5/100, което с икономично шофиране може и да е постижимо, пък и в Индия е топло, въпреки че в горния диапазон на топлото електромобилите не работят оптимално както при средни температури. Няма данни за DC зареждане, така че за тези час и половина "бързо" ни остава да заключим, че eVerito има 11 кВт AC бордово зарядно.

Mahindra не прави автомобилни чудеса в смисъла, който им придаваме в Европа, но izglevda е по-ангажирана с електрическата мобилност отколкото много европейски компании в Европа. От самото начало на сериите (2014) Mahindra има дори свой отбор във Formula E.

Скоро се очаква компанията да изкара на пазара и електро версия субкомпактния XUV300 в Индия. Под скоро имаме предвид по някое време през 2020 г., но преди това би трябвало да се появи още един модел - микро изпълнението KUV100 с електро задвижване. На този етап няма информация за техническите параметри.

Няма и електрическа Dacia, по обясними причини, а именно – електромобилите в групата засега идват само от Nissan и Renault (задава се и Mitsubishi).

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари