Piaggio показа нова версия на Vespa Elettrica с максимална скорост от 70 км/ч

Електромобили

Piaggio представи нова по-бърза версия на своя електрически скутер по време на EICMA (International Motorcycle and Accessories Exhibition) изложението в Милано миналата седмица.

Новата версия на Vespa Elettrica ще развива максимална скорост от 70 км/ч, което си е значително увеличение спрямо сегашните 45 км/ч.

По-високата скорост е станала възможна чрез адаптиране на съществуващите компоненти, докато максималната изходяща мощност на мотора от 4 кВт остава непроменена.

Колкото до пробега на новия скутер според Piaggio при каране с максимална скорост ще могат да се минават 70 км с едно зареждане, а при каране с ограничение до 45 км/ч токът ще стига за до 100 км пробег.

За разлика от други електрически скутери в своя клас, като тези на Gogoro, например, батерията на Elettrica е твърде голяма и е неудобна за изваждане и презареждане в домашни условия.

Затова Vespa Elettrica е снабден с вградено зарядно устройство и навит кабел за зареждане. които презареждат батерията с капацитет 4,2 кВтч в рамките на четири часа.

Визуално, по-бързата версия се различава от предишната по червените предни амортисьори, няколко декорации и логото на Elettrica. Все още обаче не е ясно кога и на каква цена ще бъде налична 70-километровата версия на този скутер. Най-вероятно това ще е след пролетта на следващата година.

Piaggio започна продажбата на Vespa Elettrica в Европа преди малко повече от година.

В началото на тази година електрическият скутер започна също така да се продава в САЩ и Азия, но с цена от 6,390 евро той все още е един от най-скъпите електронни скутери на пазара.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари