Електрическа версия на Renault Twingo идва през 2020

Електромобили

След като видяхме "тайния" календар на Renault, вече знаехме, че следващото поколение Renault Twingo IV, идващо през 2022 г., ще бъде изцяло електрическо.

От него не ставаше ясно обаче какви са плановете на Renault за третото поколение на градския мъник.

От пускането на третото поколение на Twingo през 2014 г., електрическата версия се отлагаше година след като, като по онова време от Renault казваха, че все още са малко хората, които искат електрически автомобили.

Днес нещата стоят по-различно и макар все още да няма супер засилено търсене на електрички, те вече са фактор, с който все повече автопроизводители започват да се съобразяват.

VW, например, увеличава гамата си в сегмента с новия ID.3 и с триото UP, Mii и Skoda CITYGO, така че има резон от Renault да предложат нещо от своя страна предвид факта, че ZOE все още не е достатъчно достъпен за масовия потребител електромобил.

Али Касаи, старши вицепрезидент продуктово планиране на Groupe Renault потвърди, че настоящото трето поколение на Renault Twingo ще има електрически вариант на разположение през следващата година.

„Трябва да добавим [електрически] автомобил от A сегмент, за да отговорим на нуждите на клиентите.“

A-сегментът е много важен за компаниите, които дават коли под наем и/или предлагат споделени електромобили. Освен това, с добър електрически автомобил от A сегмент, автопроизводителите могат да изградят лоялност към марката сред по-младото поколение. За много млади хора е особено важно първата им кола не само да е електрическа, но и достъпна.

Със сигурност Twingo ще бъде с по-слаби технически параметри от ZOE, но ще трябва да е достатъчно конкурентно на модели като VW UP!, така че очакваме може би кола с пробег 250-260 км на цена €17,000-19,000 предвид обявената цена на Skoda Citigo около €18,000.

22 кВт бордово зарядно също би било доста добра добавка, да не кажем, че вече е почти задължително да ги правят с такива.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума