Китайският Renault City K-ZE идва в Европа под марката Dacia през 2021

Електромобили

Според германските медии, планираната модифицирана версия на Renault City K-ZE, която сега се продава в Китай, ще се предлага и в Европа с ново име вероятно под марката Dacia през 2021 г.

Цената на този електромобил в Китай е под 10,000 евро, но модифицираната за Европа версия ще струва около 15,000 евро с включена батерия.

Това не е никак лоша цена, пък на места като Германия след субсидия за такъв тип електромобили цената би спаднала дори под 10,000 евро! Smart например може да се класира за субсидия от близо 7,000 евро.

В Китай Renault City K-ZE се продава за 61,800 юана, което се равнява на около 8,000 евро. Количката разполага с 33 кВт електромотор и 26.8 кВтч батерия, за която дават пробег около 270 км с едно зареждане по NEDC..... (по-скоро до около 200 км в реални условия).

Консумацията на енергия се оценява на 10.8 кВтч на 100 км пак по стария цикъл, а максималната скорост на колата е ограничена до 105 км/ч. Батерията е с опция за бързо зареждане, а оборудването включва и инфотейнмънт система с 8-инчов сензорен екран.

Засега не е решено на 100% дали европейската версия на City KZ-E, ще се продава като Renault или Dacia.

Renault признава, че бюджетните превозни средства с марка Dacia не са сред най-чистите откъм емисии заради ниските им цени и с добавянето на евтин електро модел ще си помогнат за спазването на новите изисквания за вредни емисии, които влизат в сила в Европа след по-малко от месец.

Компанията не разполага с достатъчно средства да инвестира в нови технологии, но пък е част от Renault и има възможност да се възползва от готови решения, за да предложи не лош електромобил на конкурентна цена.

Компании за доставки на храна и други стоки, които използват малки колички вероятно биха проявили интерес към такъв тип електромобили предвид ниската цена и последващи по-ниски разходи за поддръжка и експлоатация.

Пък и няма да липсва малко конкуренция на триото мъници на VW. (Seat Mii, Skoda CITYGoE и VW eUP!

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума