У нас трябваше да има завод за BYD електро автобуси, пък в Анкара ги карат

Електромобили
В този блог: В турската столица правят едномесечен тест на китайски електробус.

Много пиар се врътна около евентуалния завод за електрически автобуси на BYD до Брезник, но такъв там няма. Разсъхнаха се кофти нещата по определени причини, но за тях си има кой да мисли – сега темата е, че в турската столица Анкара вече имат тестов електро автобус от BYD...

Тези тестове ги правят из цяла Европа и в Турция ще го карат месец китайския електро автобус. Според GreenCarCongress вече в 25 града са направили тест по различни линии и съответно какви приходи могат да се очакват, пък някой ден и у нас може да стане, ако вземем да направим както трябва нещата.

Резултатите от тестовете досега показват, че електробусът може да се използва за 24-часова работа само с едно зареждане, което обикновено отнема 3-5 часа (подходящо е да се прави нощем).

От вече направени тестове в Ню Йорк се видя, че обявеният около 250 км пробег с едно зареждане може да се постигне, а това е важно, защото през деня автобусите се движат постоянно по своите маршрути и не е рентабилно да спират за 3 или повече часа зареждане.

Предвид типа на системата, цената на тока и разхода на енергия, електро автобусът на BYD дава феноменалните 80 – 90% по-ниски оперативни и технически разходи в сравнение с тези на същия тип, но дизелов автобус. За чернилката, която излиза от нафтовите возила по-добре да не говорим – всеки ден хапваме здраво от нея, докато караме Туизи-то на eCars.bg :(.

Въобще, развива се много яко тази работа с китайските електро автобуси и пак там, в Анкара, BYD ще участва на BusWorld Turkey през май, където ще покажат цялата гама електробуси – 7, 12 и 18-метрови плюс двуетажни модели. Чудесна работа, дано пък някак да стартира този завод у нас...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

супер,
дано и в бг се появат такива.

P.S. към сайта.
Да махнете задължителния мей лъм добаванетоан мнения

борко
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

[QUOTE=борко:944]супер,
дано и в бг се появат такива.

P.S. към сайта.
Да махнете задължителния мей лъм добаванетоан мнения :)[/QUOTE]

Идеално ще е да имаме електро автобуси и благодарим за препоръката - въвеждането на имейл за гост коментари не е нещо, което идва от нас :). Заложено е в повечето компоненти за коментари като задължително. Идеята да оставиш имейл е да можеш да получаваш известия, когато има нови коментари, както и от съображения за сигурност, заради честите атаки :).

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения