Ще се вози ли английският премиер в Tesla Model S?

Електромобили
В този блог: Британското правителство купува над 150 електромобила.

Защо сме се присетили за Дейвид Камерън и в какво (може да) се вози? В случая е въпрос на добър пример, защото в петък британското правителство обяви, че заделя 5 милиона паунда за покупка на повече от 150 електромобила, като част от своя транспортен парк...

Програмата е отворена за всички правителствени агенции с авто паркове, но засега не е обявено точно кои марки и модели електромобили могат да се поръчват. Подочуло се е обаче, че Tesla Model S може да влезе в списъка.

"Разбрахме, че Model S е разглеждан вариант," коментира пред Bloomberg роденият в Британия говорител на Tesla Саймън Спроул. Това "разбрахме" може би не е толкова случайно, но за него малко по-натам.

Сегашната кола на британския премиер е брониран Jaguar XJ и за да се впише в подобна роля Model S ще трябва да претърпи сериозни модификации. Те са абсолютно възможни, но само си представи реакциите на "британският премиер в американска кола".

По-важен е самият проект и дано повече правителства по света да вземат пример от британското и да започнат да преоборудват своите авто паркове с електромобили. Не че всички са супер съгласни – вицепремиерът Ник Клег, например, казва, че електро колите са чудесни, но не са за него. Така че предстои да видим колко от министрите и други хора от правителството ще си сменят сегашните возила с електрически.

И накрая за въпросното "разбрахме". То може да има нещо общо с това, че в момента ИД на Tesla Елон Мъск е официален съветник по електрическата мобилност на британското правителство ;). Остава да му измислят цаката на конфликта на интереси.

Поздравления за британците, 150 електромобила са добро начало и като знаем какви километри въртят държавните коли, ще има доста спестени средства, които иначе отиват за гориво, както и съответните вредни емисии.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ако вземат да я бронират и поразпънат малко що да не се вози

Стефан
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума