8 години или неограничен пробег гаранция за нови и стари Tesla Model S

Електромобили
В този блог: Tesla Motors удължи гаранцията на задвижващата система на Tesla Model S, включително за вече закупени коли.

След като Edmunds.com пусна разширен отзив от използването на своя Model S, в който се казва, че задвижващата система на колата е подменяна многократно и това се е станало и при други собственици, въпреки че случаят далеч не е масов Tesla Motors реши да удължи гаранцията и на тази система на 8 години и неограничен брой километри в рамките на гаранционния период. Удължението важи и за вече закупени коли. Ето какво пише Елон Мъск на сайта на Tesla Motors:

Задвижващата система на Tesla Model S вече е с удължен гаранционен период, като този на батерията. Това означава, че гаранцията на 85 кВтч Model S, нашия най-популярен модел досега, скача на 8 години или неограничен пробег в рамките на периода, за батерията и задвижващата система. Също така няма ограничение за броя на собствениците през този период.

В допълнение, удължаването на гаранцията важи и за всички вече продадени Model S електромобили. Всъщност, това трябваше да е нашата политика от началото на Model S програмата. Ако ние наистина вярваме, че електромоторите са принципно по-надеждни от двигателите с вътрешно горене, с много по-малко движещи се части и без масло и отпадни продукти от горене усложняващи още нещата, тогава нашата политика трябва да отразява това.

Към инвеститорите в Tesla, признавам, че това ще има умерен отрицателен ефект върху печалбите на Tesla в краткосрочен план, защото промените в нашата гаранция ще увеличат разходите над текущите нива. Те се увеличават и заради това, че прилагаме удължената гаранция и за вече продадени коли, не само за нови клиенти. Но като постъпваме правилно спрямо хората, които притежават Tesla коли на този ранен етап от развитието на нашата компания, аз съм убеден, че в дългосрочен план това ще ни се отплати добре.

Реакциите под този кратък блог са преобладаващо положителни. Някои хора се питат дали сред първите собственици няма да има сърдити, вече платили за удължена гаранция, която сега им се предлага като нова възможност, но ето ето един коментар, който според нас отразява най-добре отношението на хората към Tesla Motors:

"С 40,000 собственици на Model S, Tesla вероятно има 39,900 продавачи."

Наистина, едва ли има авто марка, чиито фенове и потребители с такова огромно желание да дават рамо на компанията по всякакви възможни начини. Tesla почти няма маркетинг и не прави реклама, горното доказва, че от това няма нужда – хората го правят сами.

По всичко личи, че Tesla Motors зарадва много хора за пореден път.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума