Хамбург утроява зарядните станции за година

Електромобили
В този блог: До средата на 2016 г. в Хамбург ще има близо 600 зарядни станции за електромобили.

Новините за все повече градове по света припознаващи електрическата мобилност се трупат и поредният пример и с германския Хамбург...

Следим тези тенденции с интерес и наистина в конкретния случай не става дума за България, но смятаме, че добрият пример трябва да се споделя. Така има също и по-голяма вероятност нашите градове и общини да реализират подобни устойчиви проекти.

В Хамбург сега имат 138 зарядни станции за електромобили, но до средата на 2016 г. планират да увеличат техния брой до 592. За целта е изготвен план, за който са заделени 4.7 милиона евро федерални и местни пари.

В плана намират място цели 70 DC бързи зарядни станции, а плащането ще е лесно – чрез смартфон приложение. Чрез него, разбира се, ще може да се проверява и дали зарядните станции са свободни или заети

Според общината сега в региона има около 950 електромобила, а очакванията са до 2016 техният брой да се увеличи с още 750. Добри новини за Хамбург и електрическата мобилност и добър пример за следване.

От: ADAC emobility

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари