Tesla завод в Словакия? No comment го считаме за "ДА"

Блог
В този блог: Не сме по слуховете, но този, че Tesla е в разговори за строеж на завод в Словакия не можем да го подминем.

В Autoblog Green намираме блог, според който в The Slovak Spectator пише, че Tesla води разговори за строеж на завод с икономическото министерство и Словашката агенция за развитие на инвестициите и търговията...

Словашкият сайт  твърди, че новината е потвърдена от министерството и добавката е, че от там са предложили на Tesla неуточнена стойност на инвестиционна помощ. Това правят и в Невада, където Tesla ще строи своята Гигафабрика и очевидно някой в Словакия прихваща добре тази тактика.

Говорителят на словашкото министерство е цитиран да казва, че има такова нещо, с уговорката, че понеже това е незавършен проект, не могат да кажат повече

Човекът на същата позиция в на Tesla, обаче, Лиз Джарвис-Шийн, е отговорила на имейл запитване на AutoblogGreen с простичкото, "Историята изглежда доста спекулативна и ние не коментираме такива слухове." ОК, Лиз, очаквано, ама ние 'No comment' го намираме точно за "ДА".

Вярно, наскоро Мъск каза, че Tesla трябва да продава по 160,000 електромобила годишно, за да има икономическа обосновка от строеж на завод в Европа. И дори този слух да е верен вероятно от такава фабрика ни делят няколко години, но Мъск обича да мята изненади из мрежата и след като сега словашкото пиленце излезе от клетката предстои да видим дали и какво ще се случва в Словакия.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари