Tesla Model S среден по надеждност, но по-добър от S-Class

Електромобили
В този блог: Нов анализ на Consumer Reports показва, че надеждността на Tesla Model S се подобрява.

Засега потребителите определят електрическия седан на Tesla като "средна хубост", но компанията работи учудващо интензивно в посока подобрения. Добавката е, че Model S не само става по-сигурен, но също така се представя по-добре от някои доста по-стари и утвърдени авто модели...

Consumer Reports е огромна организация, която прави оценка на всякакви продукти. Засега Model S е колата получила най-много точки в техните тестове – 99 от 100 – но ето че след повече от година тестове, вторият им анализ показва, че тези 99 точки не означават автоматично "най-надеждната кола". Всъщност новата оценка на CR за Model S е само "среден".

Тази оценка е следствие от различните проблеми и дефекти на колата, но в новия анализ се отчита и напредък.

"Общо погледнато, среден резултат, макар и да не е впечатляващ, не е и ужасен," казва за новата оценка Гейб Шенар от CR. "Много топ коли имат среден резултат, включително, например, Acura RLX. Някои, най-вече от Lexus и Audi, са впечатляващи, но има и много, като Mercedes-Benz S-Class и Cadillac XTS, които се представят доста по-зле."

За да излезе с новата си средна оценка CR разчита не само на своите тестове. Организацията има впечатляващото количество от 1353 потребители, притежаващи Model S, от които са събрани множество данни за крайната оценка.

В последните месеци в Consumer Reports установяват, че след големия брой ремонти Tesla всъщност не слиза надолу като надеждност, качество и възприемане от хората, а точно обратното. Причината е в интензивната им работа по подобряване на различни компоненти и новите данни на CR показват повишаване на надеждността.

И накрая – ако съдим по долната снимка явно потребителите се доверяват на преценката на CR, че Model S, макар и средна хубост засега, е по-надежден от S-Class.

tesla_garage

Източник: Consumer Reports

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума