Tesla Model S с 5 звезди на краш тестовете и в Европа

Електромобили
В този блог: EuroNCAP даде оценка 5 за безопасност на електрическия седан на Tesla.

След като получи 5 звезди на NHTSA краш тестовете в САЩ през 2013, сега Tesla Model S повтаря резултата, този път в Европа. На страницата на EuroNCAP има пълни подробности от тестовете и в този блог представяме отделни резултати, но това, което малко ни учудва е защо Model S не е преминал тези тестове преди старта на продажбите в Европа...

Сега за тестовете, които както обикновено включват челни и странични удари, както и изпробване на стабилността.

Tesla Model S се справя най-добре със защитата на възрастни пътници, с 31 точки (82 процента) за предните две места. В останалите тестове защитата на шофьора и пътника до него е оценена на Добра или Адекватна – двете топ категории в тестовете на EuroNCAP.

Единствено в трудния за преминаване тест за страничен удар със стълб Model S получава по-слаба оценка за защита в областта на гръдния кош на на шофьора, но при страничния удар с бариера колата получава максимални точки.

Защитата при камшичен удар за предните и задните пътници е оценена като добра.

Една от критиките на EuroNCAP е към пасажерския еърбег, който според агенцията не се надува достатъчно, за да предотврати удар на главата в таблото. Но от EuroNCAP отчитат, че след техните тестове е направена промяна и сега колите се доставят с подобрен десен еърбег. Дали ще има смяна на съществуващи модули във вече употребявани коли на този етап не знаем.

За защита на деца Model S получава 38 точки, а за пешеходци 24 точки. За последното помага активният преден капак на Model S, който чрез специална система засича удар с пешеходец и повдига капака, за да осигури повече място между него и по-твърдите структури отдолу.

И накрая, EuroNCAP обръща специално внимание на технологиите за подпомагане на безопасността и добрият резултат тук е благодарение на тестовете на системите за асистенция на скоростта и предупреждение за смяна на лентата, които отскоро се вграждат във всички нови Model S.

Това са основните елементи, които ни направиха впечатление от тестовете, а пълна информация ще намериш на страницата на EuroNCAP.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения