Audi Tradition вдъхва живот на DKW Elektro-Wagen от 1956 г.

Електромобили
В този блог: Audi Tradition реставрира DKW миниван на ток отпреди 60 години.

Единственият Audi електро модел на пазара сега е плъгин хибрид версия на A3 наречена e-tron, но в средата на миналия век макар и в ограничена серия е имало изцяло електрическо возило на компанията, от DKW...

Това на снимката е DKW Elektro-Wagen от 1956 г. реставриран от Audi Tradition. Супер рядък е – освен него е известно съществуването само на още един такъв. Причината е, че в периода 1955-1962 са произведени само 100 такива DKW миниванчета на ток, продадени най-вече на енергийни компании, електро дружества и производители на батерии.

Направили са го, като заменили двутактовия двигател на Schnellaster модела за доставки на DKW с електрическо задвижване. Като за онова време, моторът е бил с мощност близо 7 кс, а батериите 200 амперчаса на 80 волта съответно за 40 км/ч макс. скорост и около 80 км пробег.

1956-dkw-elektro-wagen_elektricheski_minivan_sistema

За демонстрацията са избрали интересно място – о-в Вангерооге в Северно море, където за забранени превозни средства с двигатели с вътрешно горене.

Абсолютен уникат и добра демонстрация на това, че някога, потъналите в дизел сега германски компании, са правели и електромобили. За щастие, макар и позакъсняло спрямо съвременната вълна, започнаха отново!

От: Autoblog Green

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения