Домашни и офис батерии и от Daimler

Компоненти
В този блог: След Tesla и Daimler влиза на пазара на домашни батерии.

POWERWALL хитът на Tesla Energy явно отвори с летящ старт нова пазарна ниша – ето че и Daimler започва да предлага батерии за домове и офиси...

В случая с германската компания те ще идва от ACCUmotive марката и ще са литиево йонни модули с капацитет 2.5 кВтч за домашна употреба и 5.9 кВтч за индустриална. Могат да се комбинирам макс. осем модула за общ капацитет 20 кВтч. При Tesla нещата са доста по-солидни, с възможности за 100 кВт пакети.

Daimler батерии може да се поръчват от юни, с план за старт на доставките от есента.

Има и доста по-големи мащаби – първата истински индустриална инсталация вече е свързана с мрежата и съвместно предприятие наречено Coulomb я маркетира като система за стабилизиране на мрежата и управление на натоварванията. Системата съдържа 96 модула с капацитет над 500 кВтч, които може да бъдат разширени до 3,000 кВтч.

На този етап електромобилните предложения на Daimler се изчерпват с Mercedes-Benz B-Class E-drive и Smart ED (+ супер скъпия електро SLS), но компанията планира инвестиция от още €100 милиона в Deutsche ACCUmotive в следващите години. Досега заводът е доставил над 60,000 литиево-йонни батерии и скоро ще разполага с около 20,000 кв.м. производствена и логистична площ.

Тенденцията се заформя – остава да видим кои ще са следващите големи играчи на пазара на батерии за дома и офиса.

От: Green Car Congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари