Tesla POWERWALL вече с двойно повече мощност за същите пари

Компоненти
В този блог: Пиковата мощност на POWERWALL модулите е увеличена на 7 кВт.

По време на годишната конференция с акционерите на Tesla миналата седмица Елон Мъск каза следното: "Много съм щастлив да обявя, че увеличихме значително мощността на POWERWALL модулите. Всъщност отиваме от 2 кВт постоянна и 3.3 кВт пикова мощност на 5 кВт постоянна и 7 кВт пикова, без да променяме цената. Така че реално вече сме с повече от удвоена Powerpack мощност на същата цена"...

След анонса на POWERWALL модулите през април имаше много критики, че 2 кВт постоянна мощност не е адекватна за нуждите на повечето домове. Моето притеснение пък беше, че системата се нуждае от допълнителен инвертор за още $2,000, чиято цена не беше обявена при представяне на модулите.

Но в Tesla дават приоритет на доставките за домове и сгради с монтирани соларни системи, защото те вече имат инвертори и няма нужда да се купува такъв за въпросните $2,000.

Това с удвояване на мощността на модулите, без да се променя цената, е нова червена точка за Tesla. Без инвертор, цената на системата с удвоена (и повече мощност) остава $3,500 + $500 за монтаж.

Темата с домашните батерии става все по-актуална – ето че и Samsung предложи такива с капацитет 3.6 и 5.5 кВтч (компанията вече има работещ модул с 5.8 кВтч капацитет).

Засега, както сам Мъск потвърждава, новите батерии все още не са икономически ефективни, освен на места като Хавай, където токът е три пъти по-скъп. Затова засега Tesla насочва бизнеса с батериите най-вече към индустриални компании и корпорации като Walmart, Target и Amazon.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Има още едно място за където са подходящи - Малта. Там тока е скъп, а слънцъгреенето е над 300 дни в годината. Там по принцип доста се ползват соларни панели. При 5кв, това вече ми стига и на мен Ако живеех в къща пих се електрифицирал, ако е икономически изгодно разбира се. Ако някой има интерес, мога да ви пусна едно полезно видео за един доста популярен блогър в Австралия, който има соларен покрив, а хората като него по света си имат някакъв сайт, където публикуват live резултати от...

Има още едно място за където са подходящи - Малта. Там тока е скъп, а слънцъгреенето е над 300 дни в годината. Там по принцип доста се ползват соларни панели. При 5кв, това вече ми стига и на мен Ако живеех в къща пих се електрифицирал, ако е икономически изгодно разбира се. Ако някой има интерес, мога да ви пусна едно полезно видео за един доста популярен блогър в Австралия, който има соларен покрив, а хората като него по света си имат някакъв сайт, където публикуват live резултати от системите си.

Виж още
Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари