BorgWarner купува производителя на електромотори Remy за $950 милиона

Компоненти
В този блог: Компанията ще плати $29.50 на акция и сделката следва да приключи през четвърто тримесечие.

Информацията може да изглежда далеч от интересите на всеки от нас като потребител, но е знак за започналото консолидиране на бранша (за производство на авто части) в електромобилна посока. BorgWarner е огромен производител на трансмисии и турбо компресори и произвежда дори трансмисии за електромобили...

По-рано, през май, германският авто гигант ZF Friedrichshafen AG придоби TRW Automotive Holdings Corp. за $12.4 милиарда.

Това, че BorgWarner купува сериозен производител на електромотори показва, че електрическите задвижващи системи започват да придобиват все по-голямо значение.

Remy произвежда също алтернатори, стартери и хибридни мотори и в BorgWarner очакват чрез покупката да пестят $15 милиона годишно в рамките на две години.

Remy International, преди известна като Delco Remy, е основана от братята Франк и Пери Реми, които разработвали магнитни генератори за стартиране на някогашните автомобили. През 1918 г. GM придобива Delco Remy и я продава през 1995 г. Името е променено на Remy International през 2004 г.

През миналата година Remy е с нетна печалба в размер на $6.1 милиона от дейността, при приходи от $1.2 милиарда.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения