Porsche избира между Bosch и Panasonic за батерията на Mission E

Компоненти

В този блог: Електрическият Mission E на Porsche може да се с батерия от Bosch или Panasonic.

Porsche Mission E ще глътне инвестиция от около милиард Евро и част от нея е за батерията. Porsche вече избира доставчик...

Все още няма информация от Porsche за батерията на Mission E, но Bloomberg съобщава, че доставчикът ще бъде избран след състезание между Panasonic и Bosch.

Според Bloomberg, цената на Bosch е по-висока от тази на Panasonic, но логистичните разходи биха били по-ниски, защото Bosch е базирана много по-близо до Porsche. Това обаче може и да не е така, ако Bosch не произвежда клетките за батерията – при внос от Азия логистиката ще е идентична.

Откъдето и да идва батерията, Porsche обяви, че системата ще работи с напрежение до 800V – двойно на сегашните високоволтови електромобилни системи. Това може да е донякъде и причината да се избира само между Bosch и Panasonic като доставчици.

Вероятно скоро ще разберем чие производство ще е батерията на Mission E. Колкото до това на самия електро супер кар, според плановете на компанията ще трябва да изчакаме още 3-4 години, за да го видим на пазара.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари