Rimac започва серийно производство на батерии и задвижващи системи за електромобили

Компоненти

В този блог: Хърватската компания Rimac Automobili отваря фабрика за батерии и електромотори.

След като стартира с феноменална конверсия на старо BMW до електромобил през 2011 г. и мина през супер електромобила Concept_One Мате Римац от Хърватска и неговият екип отварят фабрика за батерии и задвижващи системи за електромобили...

За да си осигури финансиране компанията стартира нов кръг за набиране на инвеститори. Според говорителят на Rimac, Моника Микач, обаче, в него няма да участва сингапурският предприемач и VC инвеститор Патрик Тенг, който вече е инвестирал в Hipersfera и няколко други нови хърватски компании.

Това е втория кръг за набиране на инвеститори и той се очаква да е по-голям от първия, когато Rimac привлече инвестиции в размер на €10 милиона от собственика на Forbes, китайски инвеститори и петролен инвеститор от Колумбия. В момента компанията има 200 служители и с новите инвестиции ще направи още една стъпка към масово производство на компоненти за електромобили.

Rimac се цели най-вече в B2B сегмента и вече произвежда батерии за шведската компания Koenigsegg. В последните четири години, Rimac Automobili е увеличила приходите си от €490,000 на €4.16 милиона, с нетна печалба от €232,000 за миналата година.

В средно срочен план, екипът на Rimac планира да разработи нова кола, от която ще бъдат произведени малко повече бройки, но това все още няма да е масово производство на цели електромобили.

От: Croatia News


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума