Renault пробва при стационарните батерии с използвани електромобилни

Компоненти

В този блог: Ново сътрудничество на Renault за повторна употреба на батерии от електромобили.

Подобно на Tesla, Mercedes и други автопроизводители, Renault също се включва в пазара с домашни батерии, но в партньорство с английската компания Powervault...

С това ново партньорство интелигентната батерия на Powervault за домашна употреба ще поевтинее с 30%. Компанията монтира 50 тестови стационарни системи с вградени употребявани батерии от Renault, в домовете на клиенти, които вече имат соларни инсталации.

За начало е все още тест за това как ще се справят употребяваните батерии в модули за стационарна употреба, както за и впечатлението на потребителите от тях. Очакванията на Renault са употребяваните електромобилни батерии вграждани в модула на Powervault да работят в продължение на още 10 години.

Тестовата програма на Powervault започва през юли 2017 г. и ще продължи 12 месеца. Подготвени са 50 модула, които ще бъдат монтирани по домове на клиенти и училища.

Powervault пуска и кампания за набиране на средства в CrowdCube, с покана към инвеститори да закупят дял. Компанията смята, че само в Англия има пазар от 800,000 домове готови да бъдат оборудвани със системи за съхранение на енергия. Информацията е на база наличие на соларни системи.

Бизнес планът на Powervault е да продаде 30,000 системи до 2020 г., за което ще са нужни 15,000 употребявани електромобилни батерии.

От: Greencarcongress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари