От 2016 LG батерии за над 300 км пробег с едно зареждане

Компоненти
В този блог: Второто поколение корейски батерии удвояват пробега на електромобилите.

В петък корейската компания LG Chem обяви, че през 2016 г. планира да започне доставки на батерии за електромобили, които осигуряват пробег от над 300 км с едно зареждане...

Засега няма информация кои автопроизводители ще използват тези второ поколение батерии, но поне знаем кои използват първото. Това са General Motors (за Volt/Ampera) и Renault (за Twizy, Kangoo Z.E. и ZOE), както и някои други производители.

Още миналата година тогавашният шеф на GM Дан Акерсън каза, че неговата компания работи по нови електромобили, включително такива с пробег над 200 мили, но сега вече е по-ясно кога ще можем да ги караме.

Пробег от 320 км за нас означава, че при по-динамично шофиране ще може да се изминават да речем 220-250 км, което за България е добър вариант, ако искаш да прекосиш страната с електромобил, защото ще можеш да го направиш с едно междинно бързо зареждане.

По това въпросно бързо зареждане се работи в момента с проект, който при одобрение и съответно изпълнение през есента ще ни осигури десетина бързи зарядни станции, които да покрият двете ни основни пътни артерии от София до Бургас и Варна.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари