90 нови зареждачки в Париж от Renault-Nissan преди COP21

Полезно и ефективно

В този блог: Renault-Nissan алиансът монтира 90 нови зарядни станции за електромобили в и около Париж преди глобалната конференция за климатичните промени COP21.

Инициативата е в партньорство с френския енергиен доставчик EDF, както и с Schneider Electric, Aéroports de Paris, Paris City Council и SNCF, националната железопътна компания на Франция...

Устройствата, част от които са дарение от Schneider Electric, ще бъдат използвани за зареждане на 200 електромобила, които алиансът предоставя за превоз на делегати и журналисти. За 21-та годишна Конференция на страните (COP) от 30 ноември до 11 декември, в Париж се очакват над участници от 195 страни. След скорошните кървави атентати в града отнели безценния живот на много хора, това събитие ще е огромно предизвикателство.

Изпълнителният директор на алианса Карлос Гон определя събитието така:

"COP21 е призив за действия за намаляване на влиянието на климатичните промени – включително глобалното затопляне в резултат на личния транспорт. Електромобилите са единственото съществуващо, практично и достъпно транспортно решение за предизвикателствата към околната среда на нашата планета и ние разполагаме с тях днес. Разширяването на инфраструктурата за електромобили е задължително за всеки град и община, които взимат присърце опазването на околната среда".

Бързите и стандартни зарядни станции ще бъдат захранвани от EDF с електроенергия от възобновяеми източници, както и с много нисък въглероден отпечатък. Според сметките на Renault-Nissan за две седмици 200-те електромобила ще изминат над 400,000 километра.

Във Франция, електричеството е с много ниски средни CO2 емисии на кВтч: по-малко от 40 гр. през 2014 г., в сравнение със средния минимум от 325 гр. за Европа. През миналата година възобновяемата електроенергия във Франция е съставлявала около 19% от пазара.

Четиринадесет от 27-те бързи зарядни ще останат на разположение за обществено ползване и след конференцията, а като цяло във Франция вече има около 10,000 зарядни устройства за електромобили, 4,000 от които в района на Париж.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения