Англичаните си удължават премията за електромобили до 2018

Полезно и ефективно

В този блог: Още поне 2 години ще има £4,500 отстъпка за електромобили в Англия.

Английското правителство обяви дългосрочно удължаване на т. нар. "plug-in car grant", с добавяне на още £400 милиона за подпомагане покупката на електромобили на Острова...

С това ново развитие, срокът на грантовата схема, който трябваше да изтече през февруари 2016 г., се удължава поне до края на март 2018 г. Това означава, че още над 100,000 души ще могат да се възползват от отстъпка при покупка на електромобил в Англия в следващите години. От старта на програмата досега от гранта са се възползвали около 50,000 потребители.

Отстъпката е в размер на до £4,500 от продажната цена на електрически модел, както следва:

  • Категория 1: Модели с над 110 км пробег при нулеви емисии в движение – £4500;
  • Категория 2 и 3: Модели с по-малък пробег при нулеви емисии в движение (плъгин хибриди) – £2500.

В момента на английския пазар се предлагат 29 модела на ток (изцяло или частично) – пет пъти повече отколкото при старта на програмата през 2011 г. Отстъпката обаче важи за модели с цена до £60,000, което означава, че купувачите на луксозни електромобили като Tesla са извън схемата. Изглежда в правителството са преценили, че който има пари за такава кола няма нужда от отстъпки.

В добавка към отстъпката за електромобили правителството продължава и програмата за подпомагане покупката на домашни зарядни станции. От 1 март 2016 г. тази отделна програма (Electric Vehicle Homecharge Scheme – EVHS) ще осигурява по £500 за всяка инсталация, което обикновено покрива половината от общите разходи за сдобиване със зарядна станция.

Целта на правителството е до 2050 г. почти всички коли по английските пътища да са с нулеви емисии.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума