Tesla пусна онлайн ръководство за монтаж на PowerWall батерии

Полезно и ефективно

В този блог: На страницата на Tesla вече има PDF за монтаж на PowerWall батерии.

Tesla PowerWall е търговската марка на устройство за домашно съхранение на енергия – една много по-голяма батерия от тези, с които сме свикнали вкъщи. За новата стационарна батерия Tesla създаде поделение на име Tesla Energy, което вече продава и монтира батерии за домашни и офис нужди, а съвсем отскоро публикува и онлайн ръководство за монтаж и употреба на PowerWall батерии...

PowerWall батериите се предлагат с капацитет 7 кВтч и 10 кВтч. Батериите са разработени да съхраняват енергия за битови и офис нужди, като регулират натоварването и служат за резервно захранване с енергия получена от слънчеви панели.

По нета започнаха да се появяват първи статии и блогове за монтажи на PowerWall модули от различни краища на света и за да улесни монтажа екипът на Tesla Energy пусна на страницата на устройството Потребителско ръководство за PowerWall в PDF формат, което освен инструкциите за монтаж включва и техническа спецификация, както и няколко интересни пояснения за начина на работа.

Ето няколко реда от този документ:

"PowerWall е литиево-йонна система от батерии, която превръща енергията от соларни панели в електрическа и я съхранява за целодневни нужди, като в същото време служи за резервно захранване в случай на спиране на електрозахранването. PowerWall прави възможно съхранението на възобновяема енергия, и със своята надеждност подобрява устойчивостта на мрежата, намалява енергийните разходи и увеличава ефекта от използването на електромобил."

Това последното наистина е важно за електромобилите, защото трябва да се полагат максимални усилия да преминаваме от зареждането им с ток от централи генериращи много емисии към такова от възобновяеми източници.

Вероятно затова и в потребителското ръководство наричат PowerWall"БЪДЕЩЕТО НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ". Какво пък, кой ли не се бие в гърдите за какви ли не работи, та малко хвалбица тук си идва добре за целите на идеята.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума