Втори електро камион за доставки на BMW части

Полезно и ефективно

В този блог: BMW взима още един тир задвижван с електромотор и батерии.

Заедно с логистичния партньор Elflein, BMW ще използва 40-тонен електрически камион за доставка на части до завода на компанията в Лайпциг...

Второто тежко електро возило идва след успешен пилотен тест на същия такъв 40-тонен камион на ток в Мюнхен през 2015 г.

Камионът е доставен от Terberg Edgecombe и се използва от Elflein ежедневно по 5-километров маршрут между логистичния център в Динголфинг и завода на BMW в Лайпциг.

В електро камиона се превозват различни части за BMW i3 и BMW i8, като за да са чисти доставките батериите на камиона се зареждат с ток възобновяеми източници. В сравнение с дизелов камион, електрическият пести по 21 тона CO2 годишно. Много важно е също и че няма азотни окиси и фини частици, като при дизелово камион.

Батериите се зареждат за три часа и пълен с товар камионът може да измине до 80 км. Това позволява целодневна работа без презареждане.

В Мюнхен, BMW работи заедно с SCHERM и използва Terberg YT202-EV електро камион, който пътува по маршрут с дължина 2 км осем пъти дневно от логистичния център на SCHERM до завода на BMW в града, където доставя множество части за различни модели.

От: Greencarcongress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума