Първата градска станция за бързо зареждане отвори в Хага

Полезно и ефективно

В този блог: Компанията Fastned отвори първата градска електростанция за бързо зареждане в Хага.

В градовете има много единични и обикновено AC станции за зареждане на електромобили, но това е първата с няколко зареждачки на едно място, подобно на бензиностанция...

Милиарди се инвестират в пазара за електромобили в Европа, но изграждането на нужната инфраструктура изостава. Докато няколко от най-големите производители на автомобили решиха заедно да изградят мрежа от 400 станции до 2020-та, в Холандия вече напредват. Fastned вече е изградила 55 станции из цялата страна и на 1-ви декември отвори първата градска електростанция в Хага.

Говорител на компанията разясни, че това е първата от общо пет планирани такива обекти в рамките на града. Станцията е оборудвана със соларни панели и произвежда електричеството си изцяло от слънцето и вятъра.

Барт Лубертс – един от основателите на Fastned – съобщи: "Градските електростанции допълват мрежата ни. Хората искат да зареждат колите си, когато им свършат батериите, без значение дали са в града или на магистралата. Хората искат също така да карат електромобилите си и сега могат да го направят – на същата цена като у дома – 19 цента на кВч. Това прави карането на електромобили по-достъпно за всеки в Холандия. Общината на Хага разбира това много добре и оглавява прехода."

Според началникът на Финанси, трафик, транспорт и околна среда в общината на ХагаТом Бруйн: "Все повече хора се обръщат към електромобилите. Общината напълно подкрепя тази промяна и се опитва да насърчи преминаването към този по-чист и по-ефективен транспорт. С нарастването на броя електромобили ще нараства и нуждата от подходяща инфраструктура. Изграждаето на мрежа от електростанции ще допринесе за развитието на града ни. Надяваме се да послужим за пример пред други общини."

Надяваме наистина тази инициатива да е послужи за пример пред нашите общини. Изграждането на мрежа от електростанции е нелека задача, но би била много по-постижима, ако срещне нужната подкрепа.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Браво на хората, скоро им бях на гости Да си пожелаем и при нас така Опитвал съм в Технопарка на 4ти км слънчевото зарядно за телефони и лаптопи, с пейката - работи си чудесно Не вярвах, че ще тръгне беше супер мрачно и облачно рано една сутрин, но явно беше натрупало заряд ;).

Последно редактиран Преди 7 години от Мартин Хаджистойков Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения