Tesla разширява почти двойно фабриката във Фримонт за Model 3

Полезно и ефективно

В този блог: Градският съвет на Фримонт е одобрил голямо разширение на фабриката на Tesla.

С новото разширение производствената част на фабриката ще се увеличи почти двойно. Според управата на града, развойният модел на Tesla позволява допълнително бъдещо развитие...

Планът на Tesla е да добави близо 430,000 кв. м. производствена площ в 11 нови сгради. Новите площи ще се използват за производство на супер очаквания Model 3, който трябва да излезе на пазара през втората половина на 2017 г.

В момента във фабриката работят 6,210 служители, 1,000 от които са жители на Фримонт. Кметството очаква увеличаването на производствената площ да осигури още 3,100 работни места. Компанията вече обяви, че планира да прави до 500,000 коли годишно, повечето от които Model 3, до края на 2018 г. Разширението ще е от съществено значение за постигане на тази цел.

Във фабриката вече е изграден нов модерен цех за боядисване на Model 3, а за новите дейности и хиляди хора ще трябва много внимателно планиране. Сигурни сме, че следващите шест месеца ще са много динамични в Tesla, преди да започне производството на най-чакания електромобил.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения