Tesla взима по $0.40 на минута след приключило зареждане (актуализирана)

Полезно и ефективно

В този блог: Ако оставиш Tesla на Supercharger след като заредиш, плащаш по $0.40 на минута.

След като обявиха, че ще предприемат мерки против Tesla собственици, които оставят колите си по Supercharger станциите Елон Мъск и компания въвеждат нова такса за престой на минута след край на зареждането...

Таксата започва да се начислява след края на зарядната сесия, но ако колата бъде преместена в рамките на 5 минути не се начислява. В прес съобщението на Tesla по темата се казва, че компанията не планира да печели пари от новата схема, която е само начин да се подобри достъпът до Supercharger станциите или иначе казано те да се ползват за зареждане, не за паркиране.

Tesla колите са си компютри на колела и постоянно са свързани със сървърите на Tesla, затова не би трябвало да е проблем да се засича престой след край на зареждане. Засега Tesla планира да си взима парите от нарушителите при посещение на сервизен център – нещо като използване на продукти от минибара в хотелска стая, които си плащаш при напускане. В случая, мобилното приложение на Tesla ще предупреждава за натрупани такси след край на Supercharger зареждания.

Tesla вече праща съобщения след край на Supercharger и след това на всеки 5 минути докато колата бъде изключена. Но явно не е достатъчно, щом има оплаквания против хора оставящи с часове колите си на местата за зареждане.

Струва ни се, че отложеното таксуване може да не постигне желания ефект. Все пак е мярка, която се надяваме да проработи, за да бъдат намалени значително злоупотребите.

----------------

Допълнение: Коментари по мрежата след анонса за новата такса доведоха и до първи промени в политиката за таксуване. Авторът на Owning Model S Ник Хоу попита в Twitter дали трябва да зареже обяда си и да хукне да си мести колата, ако до нея има празни места за зареждане? Елон Мъск отговори лично, че таксата ще се начислява само ако останалите места за зареждане са заети и собственикът на заредена кола не я премести.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума