Индия стартира онлайн обучение по соларни технологии за $9

Полезно и ефективно

В този блог: Индийското правителство смята да създаде на 1 милион работни места в страната, с които до 2020 г. да достигне капацитет от над 100 гигавата възобновяема енергия.

Индия се подготвя за създаването на цяла армия от професионалисти, които да обслужват бързо развиващия се соларен сектор...

Индийското правителство обяви старта на нова онлайн обучаваща програма, която има за цел да помогне на младите хора да навлязат бързо и лесно в света на соларните технологии срещу скромната сума от INR 599 ($8.79).

Всеки, който има компютър и достъп до интернет, ще може да се включи в програмата и да научи всичко за соларната технология и приложението и в ежедневието.

Обучаващият курс покрива широк спектър от теми свързани със соларната технология, като основи на фотоволтаичните системи, електромагнитен спектър и радиация, дизайн и проектиране на соларни системи, изработка на соларни панели, както и обслужване и поддръжка.

Всеки, който премине успешно курса, ще получи сертификат от министерството на Новата и възобновяема енергия, с който да може по-бързо и лесно да си намери работа в соларния сектор.

Това е само една от множеството нови програми на Индийското правителство, което се е заело сериозно с мисията да увеличи заетостта в страната и да създаде над 1 милион нови работни места

Секторът за възобновяема енергия, и в частност този засягащ соларните технологии, е една от най-добрите възможности за младите хора в Индия да си намерят добре платена, стойностна и интересна работа, с която да допринесат за едно по-добро бъдеще на все още живеещото в лоши условия население на страната.

Плановете на правителството са до март 2022 г. страната да има капацитет от 175 гигавата възобновяема енергия, от които 100 гигавата в соларна мощност.
В края на ноември 2016 г. година капацитетът на възобновяемата енергия в страната е бил под 47 гигавата, от които соларната част е била няма и 9 гигавата.

Според проучване направено от националния институт за защита до 2020 г. благодарение на развитието на соларния сектор може да бъдат създадени над 1 милион работни места, с които да се постигне и желаният капацитет от възобновяема енергия.

По предварителни изчисления за изграждането на новата соларна инфраструктура ще са нужни около 210,000 инженери и дизайнери и около 620,000 работници с по-малко умения, които да спомагат за всички останали дейности по веригата.

Към тази бройка добавяме и около 180,000 души, които ще бъдат нужни, за да наблюдават действията на останалите и да ръководят изпълнението на всички процеси.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

браво на индийците!
това е мъдрост и уникална инвестиция - да научиш човек да лови риба, като рибата е безкрайно много и ученето е лесно и достъпно!
пс. май ние ще станем страни от 3тия свят

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения