Зелен небостъргач ще бъде издигнат в Бургас

Полезно и ефективно

В този блог: 18 етажна енергоефективна сграда ще се строи в Бургас.

Проектът е съобразен с най-новите енергоефективни и архитектурни тенденции. Сградата в комплекс Лазур ще предлага безплатно зареждане за 150 електромобила...

В Бургас вече се обръщат към съвремието и бъдещето с построяването на по-екологично съобразна сграда. Жителите на 18-етажната сграда ще могат да зареждат електромобилите си безплатно, а енергията ще се осигурява от слънчеви панели, разположени на южните покривни тераси. Фотоволтаиците трябва да захранват и общите части в сградата.

Инвеститорите споделят: "Наясно сме, че използването на електромобили все още е ограничено, но това е тенденцията в световен мащаб. Нашето желание е да създадем наистина иновативна сграда, в духа на световните архитектурни тенденции и устойчиво развитие. Зелените решения са неделима част от това".

Сградата ще бъде с 23 970 м2 разгърната площ, 126 луксозни апартамента и 9 офиса. Три от апартаментите ще бъдат адаптирани за хора с увреждания.

Освен фотоволтаици, сградата ще бъде с повишена енергийна ефективност. Ще бъдат използвани енергоефективни строителни материали като тухли с повишени топлоизолационни качества, енергоефективни профили, стъклопакети и други. Енергията, необходима за отопление и климатизация на сградата ще бъде в пъти по-ниска. Освен, че ще бъде по-съобразена с околната среда, постройката ще донесе и по-ниски разходи за живущите.

Сградата ще бъде вертикално озеленена по различните нива на терасите, наподобяващи морски вълни. В проекта е включена и интелигентна система за напояване. Ще бъдат озеленени и околните площи като проектът е съобразен с изискванията на Община Бургас. В допълнение към околностите на сградата ще бъдат вложени 1 милион лева в изграждането на вътрешноквартални улици, открит паркинг и детска площадка.

Поздравления за иновативния проект с пожелание да стане реалност. Очакваме все повече такива сгради из цяла България в близко бъдеще.

От: Кмета


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари