Нова Гигафабрика в Германия: BP ще инсталира зарядни станции на обектите си

Полезно и ефективно

В този блог: Нова гигафабрика за батерии ще се строи в Германия, BP ще слага зарядни станции по бензиностанциите си.

Новата фабрика, която Terra E Holding GmbH планира да построи определено си заслужава приставката гига, защото плановете са там да се постигне годишен производствен капацитет от 34 GWh при достигане на пълния капацитет...

Благодарение на бившия мениджър на ThyssenKrupp AG, Холгер Грицка, който сега заема поста на изпълнителен директор на основания от него Terra E Holding от 17 компании, консорциумът е получил подкрепа от правителството и изпълнението на проекта трябва да започне в края на 2019 г.

Потенциално тази нова фабрика ще бъде в известна степен конкурентна на гигафабриката на Tesla като очакван капацитет, но за доста време това е по-скоро на приказки, защото според Грицка очакванията за достигане на пълен работен капацитет са чак в крaя на 2028 г.

От думите на Грицка също така стана ясно, че компанията първо ще се съсредоточи върху стационарните батерии за съхранение, които през последните няколко години са станали все по-популярни в Германия заради увеличеното производство на възобновяема енергия в страната.

Няколко проекта за фабрики за батерии бяха обявени наскоро и въпреки че сроковете на Terra E Holding са далеч от впечатляващи в сравнение с останалите всяка следваща фабрика е важна и това е добър сигнал, че все повече компании се ориентират към производството на батерии.

Някои от петролните компании също започнаха да признават, че "краят" им наближава и започнаха лека полека да се ориентират към бъдещето търсейки съвместна работа с производителите на електромобили и зарядни станции.

Нови промени в Англия ще задължат всички бензиностанции да сложат зарядни станции за електромобили и след като Shell обяви, че започва с инсталирането на зарядни станции в Англия и Холандия, сега към тях се присъединява и британският петролен гигант British Petroleum (BP).

Очакваният бърз растеж на използването на електрически автомобили през следващите десетилетия заплашва бизнес модела на петролните компании, тъй като търсенето на някои горива за пътищата може да започне да се понижава значително още преди края на 2020 г., смятат някои от големите компании в бранша.

BP разполага с над 18,000 обекта по цял свят и въпреки че изпълнителният директор на компанията сподели, че все още няма да навлизат дълбоко в електромобилния свят, ще приведат дейността си в съответствие с новите изисквания в Англия и ще инвестират в бъдещи технологии, но това ще бъде малък процент дялове в компании или партньорство с тях.

Той сподели също, че BP проучва и автономните превозни средства и потенциала за комбиниране на природен газ и генериране на слънчева енергия.

Петролните компании също използват фондове за рисков капитал, за да инвестират в нови енергийни технологии. Shell, например, обяви във вторник инвестиция в соларната компания фирма Sunseap Group, базирана в Сингапур.

Мнението на eCars.

С темпото, с което подобни новини започнаха да пристигат развитието ще се засилва още повече и електромобилното бъдеще, което все още ни изглежда някак далечно, е на път да стане масова реалност много по-рано.

Разрастването на зарядната инфраструктура е от ключово значение за по-бързото приемане на електрическите коли и всяка зарядна станция ще бъде от значение затова и нашият екип работи усилено за полагането на основите на зарядната инфраструктура у нас.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари