Глобална електромобилна кампания стартираха IKEA, DHL, Baidu и още 7 големи международни компании

Полезно и ефективно

В този блог: 10 големи международни компании се обединиха за старта на кампанията EV100.

Нова бизнес кампания, предназначена да ускори възприемането на електрическите превозни средства (EV) и зарядна инфраструктурата, бе открита от The Climate Group на церемония по време на Седмицата на климата е Ню Йорк по-рано тази седмица.

Baidu, Deutsche Post DHL Group, Летище Хийтроу, HP Inc., IKEA Group, LeasePlan, METRO AG, PG & E, Unilever и Vattenfall са първите 10 компании членки на EV100, които се обединяват заедно в усилията си до 2030 да подменят превозните си средства с изцяло електрически и да спомогнат за по-бързото изграждане на зарядна инфраструктура в глобален мащаб.

EV100 ще използва колективната глобална покупателна способност на компаниите членки и влиянието им върху служителите и клиентите, за да се създаде по-голямо търсене и да се намали разходите.

Заедно, членовете на EV100 планират изпратят силен пазарен сигнал, че е налице масово търсене на електрически автомобили до 2030г. или по-рано, много преди текущите прогнози за глобално разрастване на пазара.

Отразявайки ролята на Китай като световен лидер в борбата с изменението на климата и най-големия автомобилен пазар в света, китайският технологичен гигант Baidu се присъединява към EV100 и приканва други китайски компании да последват примера им. Baidu също така е световен лидер в развитието на изкуствения интелект (AI) и разработва бъдещи автономни EV технологии в цялата индустрия.

Групата Deutsche Post DHL и шведската електроцентрала Vattenfall също се присъединяват към EV100, за да надграждат своите амбициозни цели. Vattenfall работи за прехода на корпоративния си флот към електрически през следващите пет години, докато Deutsche Post DHL Group вече инвестира сериозно в електрифициране на гаража си и дори наскоро показа новият си съвместен електрически ван с Ford.

Летище Хийтроу също работи усилено по електрификацията на гаража си и по-рано тази година добави нови 17 броя Nissan Leaf, които да обслужват различни дейности на пистата и вътре в самото летище.

Международната лизингова компания LeasePlan също се ангажира да подмени всичките си превозни средства с електрически до 2030г и да направи същото с тези на своите клиенти.

EV100 стартира в момент, когато транспортният сектор продължава да увеличава глобалния си принос към изменението на климата, а фирмите притежават значителна част от всички регистрирани автомобили по пътищата. 

Подобни инициативи са повече от добре дошли и нужни, защото подмяната на най-много използваните и замърсяващи превозни средства като малките камиони за доставки и ванове със сигурност ще спомогне значително за намаляването на вредните емисии.

Компаниите, присъединили се към EV100, поемат публичен ангажимент да ускорят възприемането на електрически превозни средства в една или повече от следните четири области до 2030:

  • Интегриране на електрически превозни средства директно в притежавани или отдадени под наем корпоративни флоти
  • Поставяне на изисквания в договорите за услуги за използване на електрически превозни средства
  • Насърчаване на персонала да използва електрически превозни средства чрез инсталиране на зарядни станции на работните места
  • Насърчаване на клиентите за преминаване към електрическо превозно средство посредством инсталирането на зарядна инфраструктура 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения