BMW, Daimler, Ford и Volkswagen започват изграждането на бърза мрежа от зарядни станции в Европа

Полезно и ефективно

В този блог: Мрежа от бързи зарядни станции в Европа започват да изграждат BMW, Daimler, Ford и Volkswagen Group.

Близо година след обявяването на съвместно предприятие за създаване на ултра-бърза мрежа от зарядни станции за електрически превозни средства на автомагистрали и високоскоростни пътни артерии в Европа, BMW, Daimler, Ford и Volkswagen Group вече започват да пристъпват към реални действия...

Съвместно създаденото от четирите компании предприятие наречено European High Power Charging GmbH & Co. KG, е с централен офис базиран в Мюнхен. Новата компания ще стартира с персонал от 50 служители, а всяка от четирите марки ще има по 25% дял в новото предприятие, потвърди представител на BMW. Porsche ще представлява цялата VW Group, а Audi ще участва в планирането и изпълнението на проектите, базирани на CCS стандарта.

Първоначално в Европа ще бъдат изградени 400 бързи зарядни станции, като първите се очаква да влязат в експлоатация още до края на тази година. Засега се споменава само толкова обаче и не става съвсем ясно, кой производител ще бъде избран за доставчил на зарядната инфраструктура.

Твърде вероятно е да се използва технологията на Porsche, която вече представи супер бърза зарядна станция по-рано тази година. Системата разработена от Porsche Engineering е монтирана пред салон на компанията в южната част на Берлин.

Две стилни зарядни станции с кабели с течно охлаждане дават мощност до 350 кВт всяка с работен диапазон на напрежението 180 до 950V. Естествено на тях могат да се зареждат електромобили с по-ниска мощност (50 или 80 кВт) по CCS стандарта.

Също така, EBG Compleo иска да предложи решения за ултра-бързо зареждане и вече показа първи прототип. И технологичната група ABB показа на EVS30 своята най-новата бърза система за зареждане Terra HP за супер бързо зареждане, която ще позволи капацитет на зареждане от 150 до 350 кВт.

Като добавим към тях и планираната от Allego и Fortuna Паневропейска мрежа за бързо зареждане определено картата на електромобилната инфраструктура ще се разрасне значително и това със сигурност ще бъде ключов фактор за растежа на сектора през следващите три години.

Още по темата:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Няколко пъти в статията се споменава думата таксуване вместо зареждане.

Стоян
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Уместна забележка, благодарско - всичко е коригирано.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума