Нов електрически Volvo автобус с по-голям пробег и батерия от догодина

Полезно и ефективно

В този блог: Volvo Buses стартира нова версия на изцяло електрическия си автобус - Volvo 7900 Electric.

Със значително разширен обхват и повече възможности за зареждане, новият Volvo 7900 Electric ще предлага още по-голяма гъвкавост на операторите, които изберат да го използват.

Капацитетът на батерията е значително по-голям в сравнение с предишният модел. Новият Volvo 7900 Electric се предлага с избор на 150, 200 и 250 kWh батерия. Това означава, че автобусът може да работи много по-дълго между зарежданията, което му позволява да се използва по-ефективно през целия ден.

В пиковите часове автобусите ще могат да работят без нужда от спиране за презареждане, а при по-кратки маршрути те дори ще могат да се движат през целия ден и да бъдат зареждани чак през нощта.

Volvo Buses също така разшири обхвата на възможностите за зареждане на батериите. Също както преди батериите на новия Volvo 7900 Electric ще могат да бъдат бързо заредени на последната спирка от маршрута, чрез отворения и неутрален за конкуренцията OppCharge интерфейс. Сега обаче те могат да се зареждат и с кабел, CCS, който е европейският стандарт за зареждане на електрически превозни средства.

Новият Volvo 7900 Electric ще бъде представен на международното автобусно изложение Busworld в Кортрийк, Белгия, от 20 до 25 октомври, а първите модели се очаква да влязат в експлоатация до края на 2018 г.

Електрическите автобуси се продават под формата на цялостно решение "до ключ", като Volvo поема грижи за поддръжката на автобусите и батериите при фиксирана месечна цена.

Volvo 7900 Electric характеристики

  • Изцяло електрически задвижващ, двуосен 12-метров градски автобус с нисък под и три врати
  • Безшумна работа без вредни емисии
  • 80% по-ниска консумация на енергия спрямо дизелов автобус
  • Капацитет на батерията 150, 200 или 250 kWh
  • Може да бъде зареждан чрез OppCharge или CCS (250 кВтч зареждане само чрез CCS)
  • Пробег с едно зареждане до 200 км в зависимост от условията и начина на шофиране
  • Разширенат кормилна система Volvo Dynamic Steering (VDS) и предупредителна система за пешеходци и велосипедисти се предлагат като опция.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари