Китай и Индия компенсират за отсъствието на САЩ oт Парижкото споразумение

Полезно и ефективно

В този блог: Китай и Индия задружно водят прехода към възобновяема енергия и вече постигат частичен напредък въпреки отсъствието на САЩ от Парижкото споразумение.

Доналд Тръмп и хората, които се навъртат около него определено имат изкривено виждане за доста неща, и за жалост едно от тях е глобалното затопляние. 

Тръмп не само продължава да твърди, че промените в климата нямат нищо общо с хората, но по всичко личи, че освен това продължава значително да подкрепя използването на замърсяващи горива с пълна сила.

Пък от време на време прави и изказвания като това, че "идеята за глобалното затопляне е измислена от китайците, за да могат по този начин да направят американското производство неконкурентно".

Америка далеч не замърсява колкото Китай, и затова именно там в момента има най-агресивни действия в посока намаляване на вредните емисии, но все така САЩ е на второ място в света по замърсяване въпреки факта, че вредните емисии на страната са на половина от тези на китайците.

Китай и Индия, които съставляват 2,6 милиарда души от населението на планетата, което се смята, че в днешно време е около 7,3 милиарда, и техните по-агресивни действия определено ще рефлектират положително както на местно така и на глобално ниво.

Въпреки отсъствието на САЩ от Парижкото споразумение обаче действията на Китай и Индия за борба с изменението на климата компенсират за тяхното отсъствие.

Последните новини показват, че Китай вече дърпа света напред с големите си инсталации за слънчева енергия, а Индия, която скоро ще бъде най-гъсто населената държава в света, седи на ръба на собствената си енергийна революция.

Говорейки частично положително, три независими европейски изследователски групи издадоха нов доклад, който гласи, че политиките и действията за емисиите на национално равнище, силно повлияни от Китай и Индия, видимо намаляват оценките за повишението на температурата към края на века.

Най-новите данни от доклада на Climate Action Tracker (CAT) сочат, че светът ще се затопли до 3,4 ° градуса по Целзий през 2100 година, спрямо 3,6 ° С, прогнозирано миналата година. С отдръпването си от Парижкото споразумение, САЩ намалиха цялостния ефект, който то би могло да има около .32 ° C.

Това е първият път, когато групата е отбелязала очаквано понижаване на температурните оценки за 2100 г., откакто проучването им е започнало през 2009 г.

Една от основните причини за оттеглянето си от Парижкото споразумение, според някои американци е, фактът, че други държави не са били задължени да правят толкова много в периода до 2030 г. (което всъщност не е вярно), докато САЩ биха били задължени да допринесат най-много с инвестиции в началната фаза.

Много по-рано от първоначално обещаното от Китай обаче, сега виждаме достатъчно големи инсталации за чиста енергия в страната и сериозен ръст в продажбите на електромобили и инвестиране във възобновяема енергия.

Няма да е лесен прехода и големите нефтени корпорации ще се борят за късчето си хляб докато могат и по един или друг начин на определени места нещата ще се случват по-бавно.

Дано Китай и Индия да продължават в същия дух и други държави да взимат пример от тях, за да се постигнат зададените цели и дано все повече такива соларни Панди като тази на снимката по-долу да се появяват из цял свят.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Срамота на американците и особено на Тръмповидните! Поне отделни градове и щати продължават програмите за намаляване на вредните емисии.

Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

хаха, когато се даде власт на не много умен и алчен човек нещата тръгват назад ...!
за радост на американците, Илън Мъск прави в пъти повече в посока икономика, технологии и екология и то в световен мащаб!
и много жалко за тези, които си мислят още за бъдеще на петрол и ДВГ ...

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения