Hyundai Kona Electric вече и като полицейски патрул

Полезно и ефективно

В този блог: Полицията в швейцарския кантон St. Gallen добавя електромобили към своя авто парк.

Като за начало стартират с пет електрически Hyundai Kona като патрулни и осем като цивилни коли, пишат колегите от германския електромобилен блог Electrive.

Предвид големия интерес към Kona е добре, че са успели да се доредят до такава бройка, като в рамките на година и половина предстои да бъдат закупени още 15 електромобила от същия модел.

Ето и критериите за избор на електромобил на местната полиция:

  • Мощност
  • Пробег
  • Цена

Не можем да кажем дали това е точното подреждане, но ако е, прави впечатление, че мощността е на първо и цената на последно място. В момента Hyundai Kona определено е най-балансираният по всички от изброените по-горе показатели електромобил.

За кратка референция по отношение на пробега, точно преди Великден имахме възможност да тестваме на дълъг път Kona, с пътуване до Белград. Ето параметрите на пътуването:

  • Заряд на Димитровград (след Калотина посока Белград) - 92%
  • Разстояние до Белекспоцентър: около 330 км
  • Скорост по магистралата: 96-110 км/ч
  • Оставащ пробег след пристигане в Белград - 135 км

И други полицейски служби в Швейцария вече са оборудвани с електромобили, като участъкът в Хуур където карат няколко електро Golf-a. В Базел не са толкова скромни и са започнали да въртят три (от общо седем) Model X от декември 2018 след търг направен през март. Впоследствие изборът на местните власти беше обект на сериозни критики и неодобрения, тъй като критериите в търга явно са били напаснати специфично към този модел на Tesla. Останалите четири коли още не са пуснати в експлоатация заради текущото преоборудване (към полицейските изисквания) и обучение на персонал.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума