Fuel Station of the Future е тротоарна безжична зареждачка

Технологии

В този блог: На автосалона в Женева през март 2016 г. Nissan ще покаже нова концепция за безжично зареждане на електромобили.

Fuel Station of the Future концепцията е разработена заедно с Foster + Partners, където имат интересно и отговорно виждане за бъдещето...

Според ИД на компанията Дейвид Нелсън то е, че "Гледайки 10 години напред, темповете на развитие при автономните коли, изкуствения интелект и комуникациите, ще се ускоряват и нашата работа като архитекти е да вдъхновяваме и подкрепяме тези промени."

Първоначално системата беше обявена в края на лятото и сега Nissan пуска първи снимки плюс кратко видео за новото безжично зареждане със странното име Fuel Station of the Future.

Представлява интегрирано в тротоарен бордюр устройство за безжично зареждане на електромобили като Nissan LEAF.

Засега няма конкретни технически детайли, но от Nissan казват, че системата е усъвършенстван вариант на обявената през лятото технология с мощност 7 кВт. В кратичкото видео се виждат LED индикатор, който посочват къде се намира индуктивната зареждачка. Диодите светват в зелено когато паркираш до "станцията на бъдещето" и в синьо след като зареждането започне.

Въпросната 7 кВт система обявена през лятото е способна да зареди 60 кВтч батерия за една нощ и ако новата е още по-мощна, времето може да се скъси. Удобно е за хора без гаражи, които паркират на улицата – с такава система зареждането би се улеснило значително. Остава да си изясним въпросите с безопасността, монтажа, опазването и поддръжката. Пък и с цената!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения