Tesla Minibus на базата на Model X потвърден от Елон Мъск

Технологии

В този блог: Мъск писа в Twitter, че бъдещият Tesla Minibus ще се прави върху шасито на Model X.

Идеята се появи в нета от статия на Jalopnik, в която се спекулира с думи на Мъск от блога за Част 2 на Мастър плана на Tesla, а именно...

"С изобретяването на автономията, вероятно ще придобие смисъл да свием размера на бусовете и шофьорът да се превърне в управител на автопарк. За да облекчим трафика ще поставим пътници на мястото на централата пътека в превозните средства и освен това ще направим споделените возила да ускоряват и спират бързо като леките коли, за да не бавят трафика, с което избягваме проблемите свързани с традиционните тежки автобуси.

Това ново превозно средство също така ще вози хората до крайната им дестинация. Тези, които нямат телефон, ще могат да използват фиксирани бутони за извикване на настоящи автобусни спирки. Дизайнът е съобразен с инвалидни столове, бебешки колички и велосипеди."

Това определение на бъдещо масово Tesla возило изглежда е провокирало Джейсън Торчински от Jalopnik да помисли по въпроса и според него най-подходящ за такъв минибус е платформата на Tesla Model X. От тази му идея се е родил и рендерът на нещо като VW Minibus с Tesla елементи. Едва ли ще го направят точно такъв, но идеята плъзна здраво из нета. Всъщност, Елон Мъск вече потвърди, че култовото возило на VW е вдъхновило идеята, както и че въпросният Tesla минибус ще го бъде:

След като вече е потвърдено, че Tesla планира да направи минибус, миниван или както смятат да го нарекат, единственото неизвестно е кога това ще се случи. Е, не знаем и как ще изглежда, но пък има огромен потенциал.

Елон Мъск е известен с това, че хич не харесва плъзгащите врати на мининовете (нещото, което пък авторът на този блог харесва най-много в тези возила), но няма спор, че от производствена гледна точка ще е по-евтино минибусът на Tesla да е с плъзгащи врати. Другото е, че масово превозно средство с крилати врати може да е много голямо предизвикателство.

Дали пък това (минибус) няма да е Model Y?


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения