Поредна революция от Tesla – цели соларни покриви вместо панели

Технологии

В този блог: Tesla предстои да покаже "соларен покрив" вместо "соларни панели на покрив".

Това обяви Елон Мъск на конферентния разговор с инвеститори на SolarCity дни след като ръководството на Tesla одобри придобиването на доставчика на соларни решения за $2.6 милиарда в Tesla акции...

Засега Мъск не даде подробности за самия продукт, но Tesla/SolarCity от новата инфорамация можем да заключим, че компанията определено смята да навлезе на пазара на производството на покриви, в добавка към производството и монтажа на соларни панели на съществуващи покриви.

Че е нещо ново и голямо, като революция в поредния бизнес, в който Tesla навлиза, се разбра след като ИД на SolarCiry Линдън Райв каза, че предстои да бъдат показани два нови продукта преди края на годината, когато се очаква да приключи сливането на Tesla и SolarCity. Точно тогава Мъск добави:

"Става дума за соларен покрив, не за модули монтирани на покрив. Според мен това е фундаментална част от осъществяването на различна продуктова стратегия, с която да имаш красив покрив. Това просто е самият покрив, не нещо върху покрива."

По мрежата бързо се появиха мнения, че един от въпросните два продукта, за които Райв спомена, може да е соларна керемида, но засега Мъск не потвърди нещо подобно.

Но по думите му това е изцяло нов пазар за Tesla, а според Райв в САЩ се правят 5 милиона нови покрива всяка година и с новия продукт, ако си сменяш покрива, може да си поръчаш изцяло нов соларен покрив вместо да подменяш стандартно стария и да монтираш соларни панели.

Колкото до това дали този нов соларен покрив ще измести сегашния продукт на SolarCity – соларните панели – според Мъск това няма да се случи и двете направления ще вървят паралелно, с което Tesla Energy разширява своето портфолио.

Така погледнато, най-вероятно двата нови продукта, които се очаква Tesla да покаже до края на годината, ще са нов соларен панел и нова соларна керемида или както нарекат второто. Може обаче да ни изненадат и с нещо друго.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

прекрасно и браво!
просто и елегантно решение, а сигурно може и да се комбинира с отоплението на сградата ...

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Брамак имат подобна покривна система, но за топла вода. Логично беше някой да започне да прави такива инсталации. Защо да правиш покрив, който сам по себе си е доста скъп, а после да монтираш отгоре панели. Директно соларен покрив е чудесна идея.

Веселин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения