Задава се нов Tesla инвертор и вероятно Vehicle-To-Grid технология

Технологии

В този блог: На конференция в Дубай човек от Tesla Energy представя Vehicle-To-Grid възможности.

V2G е система чрез която електромобил може да захранва с електроенергия дом или въобще някакъв жилищен или офис обект. В Tesla Roadster имаше такава възможност, но не и в Model S и X. Сега има индикации, че това може да се промени...

Според Бил Хен, бивш вицепрезидент на Trina Solar, който сега е на същата позиция, но в Tesla Energy, "Сега по света се изпълняват много пилотни програми и възможностите батериите да отдават ток към стационарни обекти се задават много, много бързо".

Интересното е, обаче, че по време на откриване на Гигафабриката през лятото Елон Мъск и Дж. Стробъл почти отхвърлиха V2G идеята като част от дейностите на Tesla, защото не я смятат за приоритет.

Хен е отказал да предостави повече подробности за евентуална бъдеща V2G технология, но пък е споменал за кратко новия инвертор на Tesla, който в компанията очакват да интегрира по-добре продуктите за съхранение на енергия. Едно от подобренията е в посока повече ефективност, с възможности за развиване на проекти на ниво енергийни оператори. След конферентния разговор за финансовите резултати на Tesla за Т2, Елон Мъск спомена, че Tesla вече работи по собствен инвертор.

V2G системите наистина набират скорост. Nissan вече стартира тестова програма със 100 V2G модула за LEAF и e-NV200 в Англия по-рано тази година. Ефективността се увеличава и технологиите се развиват много бързо в тази посока.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума