Panasonic и Tesla отварят отново фабрика за соларни панели в Осака

Технологии

В този блог: Panasonic ще отвори отново фабриката си за соларни панели в Осака след сделка с Tesla.

Изглежда, че Solarcity напредва с поставянето на соларни панели след като Tesla сключва достатъчно голяма сделка, че Panasonic да поднови производството в затворената по-рано тази година фабрика в Осака, Япония...

След сътрудничеството при производството на батерии в Гигафабриката в Невада и на соларни клетки в Бъфало, двете компании отново си стискат ръцете. Panasonic ще произвежда цели соларни панели за Tesla.

Panasonic е един от основните производители на соларни панели с няколко фабрики в Азия, но поради спад в интереса към панелите в Япония и последвалата промяна в тарифите по-рано тази година, компанията реши да затвори фабриката си в Осака.

Все още се очакват коментари и от двете комапнии, но въпреки че сделката все още не е официална, най-вероятно ще бъде обявена този месец.

Засега Solarcity купува соларни панели от различни доставчици от Норвегия и Китай, но тази сделка може би означава, че компанията ще започне поставянето на по-ефективни панели собствено производство.

Японската компания помага на Tesla с разработването на соларни клетки, които да включат в своите соларни панели при производството във фабриката в Бъфало. Според информацията Panasonic ще доставя и соларни панели директно на компанията. В бъдеще двете компании ще си сътрудничат за разработването на по-ефективни панели.

По-рано тази седмица Electrek съобщи, че за последното тримесечие в САЩ са поставени рекорден брой солари – увеличение от 191%. Потенциалът е огромен, като соларите могат да произвеждат 25% от електричеството на САЩ.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения