Повече улеснения за шофьорите на Tesla с нов ъпдейт

Технологии

В този блог: Нов ъпдейт на софтуера на Tesla.

Новата версия включва по-подробна карта на суперчарджърите и възможност всеки шофьор да си има персонален ключ, помнещ перфектната позиция на волана и седалката...

Днес Tesla започна да изпраща нова версия на софтуера към всички Model S и X. Това не е очакваният от много хора v8.1, който ще обнови интерфейса, а ъпдейт с по-малки промени, приложими за всички коли. Основните подобрения са по информацията за суперджарджърите и нова опция, позволяваща на ключа да помни настройките на шофьора.

В ъпдейт v8.0.2 има опции, улесняващи планирането на дълги пътувания. Картата, която се използва в колата, вече показва различни удобства в близост до Supercharger зарядните станции като например ресторанти, магазини, тоалетни и достъп до WiFi.

Другото основно нововъведение е възможността профилът на всеки шофьор да се свърже с определен ключ. По този начин, ако няколко души използват един и същ Model S или X няма да има нужда да сменят профила на шофьора в колата. Когато ключът бъде засечен, седалката и воланът ще се наместят автоматично.

Някои обновления се отнасят само за Model X. Ключът вече позволява опцията "Призоваване" (Summon), без нуждата от мобилно приложение и различни настройки, свързани с автоматичното затваряне на предните врати и на крилатите врати.

През следващите седмици се очакват още ъпдейти, включително подобрения по медия плеъра и опцията за "винаги включен" климатик. Разбира се, подобрения ще има и по мобилното приложение.

От: Еlectrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Представяш ли си да сменят цвета на интериора с "ъпдейт".
Ставаш сутринта и неможеш да познаеш колата? Седалките си променили цвета /според сезона/ и формата /станали по "ергономични"/

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Най-важното подобрение е най-накрая разширяването от 3 на 5-канален еквалайзер за звука. Разбира се, забравили са да посочат честотите (fc) на всеки канал, но поне имат децибелите.

Последно редактиран Преди 7 години от Влади Иванов Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Е има и една изненада от v8.0.2 за Тесла Х ?
Колата те поздравява с "песничка" и "танц" за Коледа. /YouTube/

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари