Канадски стартъп с електрическа моторна шейна

Технологии

В този блог: Изцяло електрическа моторна шейна от следващия сезон.

Канадски стартъп разработва моторна шейна с нулеви емисии. Тестовете този сезон са били успешни и шейните ще влязат в употреба догодина...

Наред с електрическите коли, изцяло електрическото задвижване завзема и други видове транспорт. След новината за електрически пътнически самолет научихме и за разработката на изцяло електрическа моторна шейна.

Компанията разработчик - Taiga Motors е базирана в Квебек. Страртъпът е основан през 2015-та от трима студента, които са работили по електродвигателите на състезателния отбор в университета Макгилла.

Партнирали са си с местна турситическа агенция и един от най-големите ски курорти в Северна Америка за да тестват прототипа през целия сезон. Тестовете явно са минали добре, тъй като от агенцията са решили да вземат 10 електрически шейни за следващия сезон.

Новите шейни работят подобно на досегашните, но с по-добро управление, по-малко шум и най-вече нулеви емисии. Тъй като няма особени регулации, моторните шейни изхвърлят много повече изгорели газове (88 г/км) отколкото обикновен автомобил (4 г/км).

Според компанията шумозамръсяването ще бъде намалено от 96 на 62 децибела. Засега шейните са със пробег от само 100 км, но това е достатъчно за употребата им в повечето курорти. Зареждането може да стане от обикновен контакт, но при свързване към стандартна зарядна станция за електромобил ще бъде много по-бързо.

От Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения