ДВГ пикът ще е през 2025 г. според Continental

Технологии

В този блог: Continental очаква бизнес възможности за милиарди Евро.

Компанията си е осигурила допълнителен бюджет от около €300 милиона за разработки на хибридни и електрически задвижващи системи до 2021 г., когато очаква да сключи множество сделки в сферата...

Общата инвестиция на Conti за последните пет години вече е на стойност €1 милиард и германците далеч не са новаци в производството на компоненти за електромобили – техни агрегати вече се използват в някои масови електро модели.

С новите инвестиции в разработки компанията се надява да увеличи сегашния оборот от €130 милиона до €1 милиард в периода 2020/2021.

Прогнозата им за електро задвижващи системи обаче ни изглежда доста слаба – около 10% изцяло електрически и 30% хибридни до 2025 г.

На този етап Continental все още вижда растеж за своя традиционен бизнес с ДВГ системи, но смята, че пикът ще е също тогава, около 2025-та.

Това е мнението на изпълнителния директор на Continental Д-р Елмар Дегенхарт, който коментира този феномен с думите, че "пикът за двигателя с вътрешно горене все още предстои и ние не очакваме постепенен спад в обемите до 2025 г."

И в други германски компании има(ше) подобни очаквания, но сега са в трескаво догонване на новите електро играчи като Tesla. Предстои да видим дали в Contitental са прави.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

ДВГ "пикът", отдавна мина. Вече сме в ДВГ залеза.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума