SK Innovation започва строеж на втора фабрика за батерийни клетки в Унгария

Технологии

В този блог: Корейската компания SK Innovation продължава да засилва присъствието си в Европа с обявения в началото на миналия месец строеж на втора фабрика за батерийни клетки в Унгария.

Междувременно с обявяването на новия строеж в Унгария дойде и новината, че фабриката за батерийни клетки в щата Джорджия вече официално влиза в експлоатация.

Корейците стабилно увеличават производственият си капацитет и планират да инвестират близо $10 милиарда в батерийни клетки и да стигнат до 100 гВтч на година през 2025.

В новата унгарска фабрика ще се правят трето поколение NCM клетки, чиито катоди се състоят от никел (80%), кобалт (10%) и манган (10%) в съотношение 8-1-1.

Строителството на тази втора фабрика в Унгария ще подпомогне значително за изпълнението на дългосрочните договори за доставки, които корейската компания вече е сключила с големи автопроизводители, като VW.

Масово производство и първи доставки на клетките се очаква да започнат в началото на следващата година, а когато бъде завършена през 2022г., фабриката се очаква да има годишен капацитет от 7.5 гВтч.

На този етап корейската компания има общ годишен капацитет от 4.7 гВтч и ще бъде интересно да видим дали ще успеят да достигнат желаните 60 гВтч в рамките на следващите две години предвид следните обявени цифри.

  • Seosan, Корея (4.7 гВтч на година)
  • Komárom, Унгария (7.5 гВтч + X)
  • Changzhou, Китай (7.5 гВтч на година)
  • Commerce, САЩ (Поне 9.8 гВтч на година)

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари